unique weddings in
scandinavia and europe

amanda costa thompson

Contact us

arrow

WEDDING PLANNING

Romantiske Provence

November 10, 2021

Hei, jeg er amanda
Hei og velkommen til bloggen vår. Her kan du få med deg tips, inspirasjon og om livet som bryllupsplanlegger. Si gjerne hallo!
les mer
arrow
Søk
last ned gratis
den ultimate sjekklisten
Få oversikt over alt du trenger å tenke på allerede i dag.
last ned

Jeg dro på befaring til en av lokasjonene for neste års bryllup. Bli med!

Provence er et enormt område med et utall mulige bryllupssteder. Denne gangen skulle jeg til Château des Desmoiselles, hvor et av brudeparene mine skal gifte seg til neste år. 

Etter noen små timer på flyet, ankom vi Aéroport Nice Côte d’Azur, der palmene hilser deg velkommen allerede på vei til ankomsthallen. Snart var vi på vei mot Cannes, som skulle være basen vår for dette oppholdet. 

En gammel verden åpner seg

Fra Cannes var det ikke lange turen til destinasjonen – kommunen La Motte i Var – cirka 45 minutter via den mildt sagt effektive A8. Så er det nesten fascinerende hvor fort den hektiske motorveien bare er et svakt minne, for plutselig befinner du deg i et drømmeaktig landskap med endeløse vinranker. 

Det er mange andre vingårder her, men du vet du er fremme ved Château des Demoiselles når du ser en storslått allé, besatt med 100 år gamle platantrær. Det er nesten umulig å motstå fristelsen til å la seg lede videre inn. 

Jeg vet ikke nøyaktig hvor gammel selve gården er, men gjestehuset skal være fra 1830. Det kan nok bekreftes av oliventrærne ved siden av huset (se bildet). Apropos historisk sus: Fra 1700–1882 eide familien Grimaldi gården. Og man føler seg også litt adelig der man rusler rundt på de gruslagte stiene, omgitt av provencalske murhus, eikefat, uendelige landskap og en stillhet som gjør at du tydelig hører ekkoet fra fortiden. 

I min bok er det akkurat sånn et rustikt bryllup skal føles! 


Det er oktober, men i denne hagen kjennes det som en deilig julidag i Norge.

Vin, men også så mye mer

Denne 300 hektar store vingården produserer omtrent 350 000 (!) flasker per år. Men den er også et ideelt bryllupslokale. 

Her har du alle fasiliteter. Store, deilige uteområder som egner seg både til vielse og mingling. Det er rikelig med tilgang på skygge, takket være de bugnende, grønne platantrærne. Nevnte jeg det lekre svømmebassenget? 

Et uimotståelig sjarmerende gjestehus tillater 50 personer å spise innendørs, i tilfelle det mot alle odds skulle regne. Om dere blir flere enn 50, og vil sikre dere mot dårlig vær, er det også mulig å sette opp et eller flere fantastiske telt. De vil egne seg godt til solskinnsdager også. 

Det er et storkjøkken i gjestehuset, men det beste er å la maten håndteres av en av gårdens faste catering-leverandører. Når det gjelder overnatting, kan 12 personer kan tilbringe natten i de vakre suitene i gjestehuset. Til øvrige gjester er det gode muligheter i området rundt.  

Et område jeg gir mine varmeste anbefalinger

Dette området gir meg en helt egen følelse. Livet her har en annen rytme enn hjemme. Romantikken er en del av DNAet, og man blir bare bergtatt av alle inntrykkene. 

Er du nysgjerrig på å gifte deg i Provence? For meg er det en helt optimal kombinasjon mellom tropisk klima og infrastruktur som minner mye om den vi har i Norge. Med bryllup er det mye som skal klaffe, så det er viktig med forutsigbarhet og at du føler deg trygg på leverandører og alt annet som kan påvirke. For eksempel kan det være en fordel å kunne litt fransk – eller alliere deg med noen som kan det – men jeg synes mange franskmenn er svært habile på engelsk. 

For min del er sør-Frankrike en destinasjon jeg vet jeg kommer til å reise ned og besøke hvert år.  For et magisk sted! 

Bryllupsplanlegger Amanda i Provence

Cannes, je t’aime. 

Ta gjerne kontakt her hvis du vil vite mer!

Reply...

favourites

Kategorier

søk på kategori

bryllup

planlegging

podcast

inspirasjon

trykksaker

Welcome!

welcome to the blog

I'm Amanda and so glad to have you here! Welcome to our journal where we share tips, inspiration, travels and all things weddings.

read more

arrow

search

gratis

den ultimate sjekklisten

Kom i gang med planleggingen og få oversikt allerede nå.

LAST NED

a small gift for you

the ultimate checklist

Get the overview you need to start your
 wedding planning today!